PC nou pentru jocuri

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
mitzah

PC nou pentru jocuri

Post by mitzah »

Vreau sa achizitionez un PC nou, in mare parte pentru jocuri. Cineva m-a ajutat si mi-a facut o lista pe shopit.ro. Vreau sa stiu ce pareri aveti despre urmatoarea configuratie :

http://www.shopit.ro/plm/d94ced/

Bugetul e cam 3000 RON, desi nu ar strica mai putin :D.
Merced
Moderator

Re: PC nou pentru jocuri

Post by Merced »

Mai degraba... Daca nu ai overclockingu' procesorului masiv in vedere n-ai nevoie nici de cooler nici de E8500... Ca HDD sugerez sa te feresti de Seagate-ul de 500Gb, care e si cam puturos si zgomotos in draci. Iar memoriile de 1066Mhz Kingmax sunt si ele degeaba. Monitoru' ala nu stiu ce e cu el, dar n-am auzit nici bune nici rele despre el, asa ca mai bine un Horizon pe care-l lauda lumea.

Na ca am mai facut si eu un sistem pentru popor, a trecut atata vreme. :laughing6:
mitzah

Post by mitzah »

Dar sursa din carcasa ? Cat de buna e ? Acum eu am o problema cu o placa 8600 GTS care imi face probleme mari in unele jocuri (screen of death) si cred ca de la sursa e.

Am auzit ca Horizon-ul ala de 22" e bunicel..dar stiu ca firma nu e tocmai...buna. Chiar am un Horizon pe un PC mai vechi si nu sunt/eram multumit deloc.

Este adevarat ca cei de la ShopIt iti vor asambla PC-ul daca depui un avans mai mare..sau ceva de genu' ?
Lucifer

Post by Lucifer »

Am eu Horizon de 22 de cateva luni. Ce sa zic, ce va mai bun nu ai sa gasesti la banii aia. Singurul lucru care I l-as putea reprosa e nu-i tocmai solid.
"Better to die, and to sleep
The never waking sleep, than linger on,
And dare to live, when the soul's life is gone."
[Sophocles (496BC-406-5BC)]
Merced
Moderator

Post by Merced »

Sursa din carcasa e suficient de buna cat sa-ti tina sistemul fara stres. Probabil ca daca-l vrei ansamblat trebuie sa le dai avans, ca sa nu se apuce sa desigileze componente pe care sa nu vi sa le iei. Mi se pare cel mai logic asa.
mitzah

Post by mitzah »

Practic, configuratia facuta de tine e good to go ? Placa de retea presupun ca e inclusa, nu ? :iconbiggrin:

EDIT: Nevermind that..nu citisem descrierea placii de baza :-#)
alios

Post by alios »

cu niste modificari:

Image
Merced
Moderator

Post by Merced »

La cat de rau se incinge placa video o sa cam fie vai si amar in carcasa mica, d-aia am zis sa fie totusi ceva mai mare. In fine, oricare dintre configuratii e ok...
mitzah

Post by mitzah »

Vorbesti la modul general cand spui ca se incinge placa video..sau placile Radeon se incing mai rau ? Eu am avut numai Nvidia pana acum si nu stiu foarte multe despre Radeon.
Merced
Moderator

Post by Merced »

4850-ul cu sistemul de racire clasic, "recomandat" de ATI se incalzeste bine de tot. Nu devine instabila placa, dar degaja multa caldura. Probabil ala din PLM-ul meu se descurca mai onorabil ca are racire custom.
mitzah

Post by mitzah »

Inteleg..practic, sistemul facut de tine is ready to go ? :-k
Merced
Moderator

Post by Merced »

Este.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Ready to go....+ 1-2 sapt sa vina toate pe stoc.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
madace

Post by madace »

Merced, eu am un 4850 in Antec NSK4480 si sta la temperaturi foarte bune. :wink: Desigur, am si un Wire Management destul de bun.

Insa au aparut si versiuni custom de 4850 (Gainward, si Sapphire), la acelasi pret ca cele stock.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Cum stau cu răcirea pe VRM-uri, te-ai jucat puţin cu ele?
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu nu zic ca are ea vreo temperatura mare, ca ma doare in cot atata timp cat merge stabil. Dar intr-o carcasa banala pusa a reusit sa incalzeasca simtitor tot spatele carcasei, de sus pana jos.
mitzah

Post by mitzah »

Nu tin neaparat sa am ecran de 22"...am vazut niste review uri si pareri despre un ACER X193W. Are rating de 9.3/10 pe testfreaks.com . Nu merita pentru 461 RON ?
Merced
Moderator

Post by Merced »

S-a dus vremea pentru 19" wide. Totusi sunt 200 de lei in plus pana la un monitor cu 3 inchi in plus la diagonala. N-as mai lua 19 wide in ziua de azi nici sa ma pici cu ceara. Am facut-o ce-i drept acum mai bine de un an jumate, dar s-au schimbat lucrurile de atunci destul de mult.
mitzah

Post by mitzah »

Dar de ce ? Are ceva daca e putin mai mic ? Mai are si alte dezavantaje ?
TONITO

Post by TONITO »

personal. un monitor de 19' mi se pare prea lat. parca ar fi unu de 15' cu extensii :p

mergi pe acel horizon de 22'
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
Merced
Moderator

Post by Merced »

Cum sa fie prea lat? La fel de lat in comparatie cu inaltimea lui e orice wide... Poate inca mai sunt oameni care nu prefera o suprafata mai mare, desi cred ca-s din ce in ce mai putini. Nu ai alte dezavantaje, ba chiar avantaju' ca la rezolutia nativa solicita mult mai putin placa video.
mitzah

Post by mitzah »

Atunci voi ramane la Acer..
Post Reply