Cel mai aratos sistem !

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Kramer

Re: Cel mai aratos sistem !

Post by Kramer »

Maximul pe care il pot scoate cu sistemul asta(nu ma refer la performantele componentelor,ci la interfata...),din pacate carcasa no-name isi arata coltii prin faptul ca nu am cum sa ascund cablurile din partea de sus,dintre sursa si unitatile optice.In partea de jos arata bine,cel mai important e ca fluxul de aer nu intampina obstacole,ceea ce am si urmarit...daca nu luam in calcul cablurile de sus,e un WM destul de bun :D...

Image
X5

Post by X5 »

Cam asa arata sistemul meu asamblat de mine :)

Image Image Image Image Image
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
pooorcy

Post by pooorcy »

1. Image
2. Image
3. Image
ca sa nu fiu nici fan ati nici invidia, am luat placile video 8800gtx si 2900xt varianta cu 1 gb gddr4
si unitatea montata !!! :d
Amd sempron140@athlon2 x2 4400e,dc crucial ddr3,7200gs,hdd 40+40 wd@maxtor,creative live 5.1,case noname , sursa xilince 400 w , lcd15 fujitsu siemens 15p-1.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Ar cam trebui sa stergi pcul de praf (mai ales ventul de pe proc).
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
pooorcy

Post by pooorcy »

il sterg de praf la 2 luni, :iconbiggrin: asa ca mai are de asteptat !!! in poza se vede mai accentuat praful dar in real life nu este, ventilatorul este lucios de aia pare mai vizibil !!! ](*,)
Amd sempron140@athlon2 x2 4400e,dc crucial ddr3,7200gs,hdd 40+40 wd@maxtor,creative live 5.1,case noname , sursa xilince 400 w , lcd15 fujitsu siemens 15p-1.
nixon

Post by nixon »

Cateva poze cu noua carcasa, pana mai iau si cooler de procesor va mai trece ceva vreme.
Attachments
2.jpg
1.jpg
Starcraft2 nick: nrFOUR Code: 538
alios

Post by alios »

nu inteleg principiul acelui ventilator de pe accelero...

trage si sursa in jos aer, si trage si el catre placa video ?

= airflow compromis
KeTeK

Post by KeTeK »

Nu prea ai cum sa rezolvi problema asta la carcasele cu sursa pozitionata jos, oricum sursa nu prea afecteaza airflow-ul, deobicei vin cu ventilatoare la turatii mici, plus ca aerul cald se duce in partea de sus a carcasei, nu in jos la sursa.
locdog

Post by locdog »

In urmatoarele randuri am sa-mi prezint si eu noul meu PC. Este vorba de urmatoarea configuratie:
Sistem de operare: Windows Vista Business x64
Placa de bază: DFI LanParty UT 790FX-M2R
Procesor: AMD Phenom x4 9850 BE
Memorie: Corsair Dominator 2x2GB PC8500
Placa video: MSI R4870 T2D512 OC
Unităţi de stocare: Maxtor 320GB
Unităţi optice: N/A
Placă de sunet: Bernstein / Realtek ALC888/1200
Sistem audio: Technics SA-EX120 / SB-T100
Sursă: Corsair TX750
Carcasă: IKEA MALM (... modificata)
Monitor:
Fujitsu Siemens L22W
A fost un proiect mai special la care am lucrat impreuna cu fratele meu timp de 2 saptamani. In acest timp am avut parte de mai mutle momente speciale dintre care as dori sa amintesc excursia noastra la Constanta (noi fiind din baia mare) dupa placa de baza caci altundeva nu se gasea \:D/

Totul a inceput de la o discutie in timp ce beam cafeaua de dimineata unde am decis ca suntem nemultumiti cu performantele carcaselor ATX. Asa ca am decis sa ne construim propria carcasa, tot proiectul gravitand in jurul a doua idei: placa de baza sa fie asezata pe orizontala si carcasa sa poata fi integrata mobila living-ului.
Am tras o fuga pana la IKEA si am gasit cobaiul nostru: Image

A urmat scoaterea colectiei XPC din biblioteca si rasfoirea lor in cautarea candidatiilor perfecti pentru viitorul nostru sistem.
Precum se poate citi mai sus, am ales o platforma AMD Spider (fiind fan inraiti ... AMD rulz :headbang: )
Dupa o perioada lunga de planuire si desene mai mult sau mai putin tehnice, Comoda cumparata de la IKEA a trecut printr-o serie de "imbunatatiri" ... doua gauri circulare cu diametru de 20cm au aparaut pe ambele laterale a comodei, doua seratrea s-au transformat in unul singur "supraetajat", etc.... Praktiker devenise micul dejun pentru noi. Intr-un final, comoda a devenit o carcasa veritabila de calculator:
Image

Faptul ca am ales sitemul de racire pentru procesor Thermalright IFX-14 nu ne-a facut treaba mai usoara ... chiar din contra, a durat cam 4 ore pana am instalat tot sistemul de racire
Image

A urmat placa video care cu greu dorea sa ramana in socket fiind nevoiti sa montam o sinie de Aluminiu pentru a-i oferi stabilitate
ImageImage

Pozarea cablurilor a fost si ea delicata tinand cont ca sursa se afla sub placa de baza, la "parter"
Image

Intr-un final insa, proiectul nostru a fost un succes deplin. Sistemul de racire is face datoria depasind asteptarile noastre, procesorul AMD phenom X4 9850 BlackEdition in Idle sta la temperatura camerei (21-25 °C) iar in full load nu depaseste 36°C iar placa video rar depaseste 70°C ( am fost nevoit insa sa maresc turatia coolerului la 3200 rpm (47%) ... nivelul de zgomot fiind acceptabil la aceasta turatie. Pentru mai multe detalii legate de marirea turatiei coolerelor la placiile ATI cititi aici )
ImageImageImage
There are 10 types of humans in this world. Those who understand binary and those who do not.

PC: PhenomX4 9850 BE @ 2900Mhz | Thermalright IFX-14 | DFI LP UT-790FX MZR | 2x2GB Corsair Dominator PC8500 | MSI R4870 OC 512 | Windows Vista Business x64
caraboy

Post by caraboy »

[smilie=maniac.gif] Ce sa zic... original! =D>
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Felicitari locdog, iti mai ramane sa maschezi cu ceva zonele alea unde se vede marginea taiata a peretilor dulapului.
O poza din compartimentul de jos nu ai? Acesta nu are ventilatie (fan-urile din laterale par a sufla doar sus.)
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
locdog

Post by locdog »

Multumesc pentru felicitari.
Compartimentului de jos mai trebuie sa-i fac poza ca nu am iar in legatura cu ventilatia acestuia, am montat un fan de 80mm in partea din spate care baga aer proaspat din exterior pentru sursa care la randul iei il scoate inapoi afara.
There are 10 types of humans in this world. Those who understand binary and those who do not.

PC: PhenomX4 9850 BE @ 2900Mhz | Thermalright IFX-14 | DFI LP UT-790FX MZR | 2x2GB Corsair Dominator PC8500 | MSI R4870 OC 512 | Windows Vista Business x64
MikeMeyers

Post by MikeMeyers »

Daca vrei sa maschezi frumos portiunile unde se vad taieturile executate in PAL vezi ca trebuie sa fie pe la Praktiker niste canturi speciale, autoadezive. Intrebi acolo, mai mult ca sigur ca au. Stiu ca am folosit si eu asa ceva acum un an si trebuiau lipite cu fierul de calcat [smilie=maniac.gif] ... Posibil sa fie si variante care se aplica mai simplu. In rest ati facut o treaba excelenta :thumbleft:
locdog

Post by locdog »

Initial am vrut sa mascam canturile insa nu am gasit banda pentru cant de aceasi culoare precum comoda, asa ca am spus ca ramane asa ... ii da un aspect "rustical" :D

oxygen200000

Post by oxygen200000 »

Bravo! Frumos. Si su sunt de parere ca ar trebui sa maschezi partile alea. Chiar daca nu gasesti banda in aceeasi culoare poti sa o faci cu negru de exemplu, sau argintiu avand in vedere ca acea comoda mai are si parti argintii(manerele, Bara de aluminiu din interior).... Nu prea arata rustic avand in vedere ca este PAL nu lemn. In rest... Felicitari... asta e singura obiectie care am avut-o.
Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav!
darkzone

Post by darkzone »

Nici nu ştiu cum să încep ... hmmm, cu începutul, evident.

Acum ceva timp am avut de-a face cu prima revizie de Ninehundred, o carcasă foarte dificilă, la vremea respectivă, din punct de vedere al wire managementului aproape imposibil de executat în ea cu rezultate măcar decente. Iar acum a venit timpul să mă lupt iarăşi cu morile de vânt, mai mult din orgoliu, în urma achiziţionării unui exemplar, se pare, revizuit pe ici pe colo.

N-am să intru în detalii, pentru că nu sunt prea multe de spus, aţi văzut carcasa deja, ştiţi cum arată, probabil aţi văzut/citit grămezi de review-uri pe net iar eu n-aş face decât să repet ce au zis alţii. O singură observaţie, sau mai degrabă un neajuns, şi anume că amplasarea sursei extrem de aproape de podeaua carcasei face imposibilă orientarea acesteia în poziţia normală, cu ventilatorul în jos, ceea ce duce la "scurtarea" cablurilor cu cel puţin 10cm, acest lucru având un impact critic asupra traseelor optime pentru rutarea acestora.

Ce a ieşit după mai bine de 6 ore de muncă, măsurat de 10 ori, tăiat o dată, refăcut, schimbat trasee şi multe alte activităţi de gen, dătătoare de dureri de cap, se vede mai jos. Probabil că se mai puteau aranja cablurile într-o anume ordine pentru ca cele mari să le acopere pe cele mici, dar am considerat inutilă operaţiunea, tot ceea ce am căutat fiind eliberarea spaţiului interior pentru a nu împiedica circulaţia fluxului de aer.
ninja_ans1.jpg
ninja_ans2.jpg
ninja_ans3.jpg
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
darkzone

Post by darkzone »

Şi restul de poze:
ninja_ans4.jpg
ninja_ans5.jpg
ninja_ans6.jpg
Albert Einstein
US General Patton
CubeKD

Post by CubeKD »

Acesta este noul meu sistem facut acum doua zile. Din pacate o pacatoasa durere de spate :sad1: ma impiedica sa mai trag un pic cabluri pentru a face un wire management dar ma fac eu bine si vede el atunci. [smilie=Nice-try.gif]
Image
roby2006

Post by roby2006 »

:-s mama ce inalta e carcasa [smilie=maniac.gif] si eu care credeam ca a mea e mare :laughing6: . voi reveni si eu cu poze :)
pana ce nu incerci...nu stii niciodata..:D
madace

Post by madace »

Dupa atatea carcase inalte vin si eu cu un Antec NSK4480B. Sistemul este cel din profil.
P1020446.jpg
alios

Post by alios »

mai are putin si incaleca si procesorul... acel hdd :laughing6:

ai noroc ca nu ti-ai pus vreo placa video mai scumpa, ca nu mai incapea deloc in carcasa...
madace

Post by madace »

Asa este, ai dreptate! :d Totusi, e decenta carcasa, pentru un sistem mainstream. :) Plus ca airflow-ul e destul de bun.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

HDD-ul ăla chiar nu poate fi montat altfel?
madace

Post by madace »

Doar daca improvizez ceva si il pun in bay-ul de 5,25". Pe mine nu ma deranjeaza ca sta asa. Ma intereseaza mai mult airflow-ul decat aspectul. :)
darkzone

Post by darkzone »

Încă un sistem în Ninehundred, al unui amic:
DSCF2248.jpg
DSCF2250.jpg
DSCF2251.jpg
Albert Einstein
US General Patton
oxygen200000

Post by oxygen200000 »

Ieri am desfacut sistemul complet...
Am inlocuit pe alocuri Paxmate cu AcoustiPack...
Am bagat aspiratoru' in componente...
Am dat gauri si i-am atasat un set de roti LianLi WB-01...
Am pus o pereche de neoane Vantec NXP-301...
Am refacut WM pentru ca atarna aiurea cablul PCIE
Image Image Image Image Image Image Image Image
Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav!
CubeKD

Post by CubeKD »

Wow! Imi place rezultatul final. Felicitari pentru munca depusa, cred ca ti-a luat ceva timp. Meriti o :occasion14: pentru imagine.
roby2006

Post by roby2006 »

foarte tare :) . acel burete subtire l-ai pus tu sau era din carcasa ? ce diferenta e intre o carcasa fara acel burete si cu el ? :-k
KeTeK

Post by KeTeK »

Acel burete e material fonoabsorbant, si il poti gasi aici de la Nexus, sau mai ieftin Akasa sau de la Acousti asta si asta
Merced
Moderator

Post by Merced »

Hai sa pun si eu un amar de poza, facuta cu 3110c a carui camera e mai mult decat praf, ca sa zic ca am aparut aici...
Sistemul e cel din profil. Din nefericire noua placa video pentru care am facut greseala sa dau GTS-ul mi-a cam distrus cu alimentarile sale puse anapoda tentativa de WM pe care o facusem cu placa veche.
Attachments
Image059.jpg
PSS 214

Post by PSS 214 »

omg.... iti merge GTX-ul cu sursa aia de 380W ? [smilie=Wonder.gif] [smilie=Wonder.gif] [smilie=Wonder.gif]
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Merced
Moderator

Post by Merced »

Asa se pare. Dupa o juma de ora in care am tinut FUR si Orthos nu avea nimic. Mi s-a blocat prima oara intr-un 3DMark, si eu m-am temut ca nu tine, dar cred ca era de vina Windows-ul cam praf si lipsa patch-ului la 3DMark.
Răzvan

Post by Răzvan »

Frumoasa configuratie si frumos interior ai acolo Merced. :wink:
Iar acea sursa o sa iti duca sistemul fara nici o problema,este o sursa foarte buna. (din toate punctele de vedere)
Superfly
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nici eu nu ma astept sa pice prea curand... :d
Mersi de aprecieri!
Lizzy

Post by Lizzy »

Hai sa-mi pun si eu "cel mai bun prieten" :D mai e de lucru la cable management dar nu prea am avut timp
Attachments
Image004.jpg
Image003.jpg
Image001.jpg
Intel i7 9700k@4.8GHZ,bquiet! Dark Rock Pro 4,MSI Z390 Gaming Edge AC,32GB Corsair Vengeance DDR4 3200,Aorus GTX1080Ti,NVme Kingston A1000 480GB+2xCrucial MX500 500GB,HDDToshiba 2TB SATA3,Case CoolerMaster MC500M ,PSU Evga G2 650W Gold,Predator X34 GSync
DaLiu

Post by DaLiu »

Dupa o lunga perioada de timp m-am hotarat ca sistemul meu are nevoie de o curatenie generala si no more open case, prea mult praf.

ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage

ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Lizzy

Post by Lizzy »

Revin cu niste poze cu noul cooler si cu un cable management putin schimbat :D
Attachments
Image042.jpg
Image038.jpg
Image037.jpg
Intel i7 9700k@4.8GHZ,bquiet! Dark Rock Pro 4,MSI Z390 Gaming Edge AC,32GB Corsair Vengeance DDR4 3200,Aorus GTX1080Ti,NVme Kingston A1000 480GB+2xCrucial MX500 500GB,HDDToshiba 2TB SATA3,Case CoolerMaster MC500M ,PSU Evga G2 650W Gold,Predator X34 GSync
Alexander

Post by Alexander »

Lizzy poti sa imi spui ceva temeraturi? Sunt curios ce poate carcasa asta. Esti multumit de ea overall?
Lizzy

Post by Lizzy »

Pot sa iti spun ca sunt foarte multumit...temperaturi foarte bune ,spatiu destul si imi place f mult ca in fata poti pune 2 vent de 12 cu leduri si se vede super asta am eu de gand :D
roby2006

Post by roby2006 »

foarte tare partea cu cablurile,ca le-ai legat cu snurul acela tricolor :D . patriot , ce sa mai ... [smilie=Victory.gif]
Post Reply