In urmatoarele randuri am sa-mi prezint si eu noul meu PC. Este vorba de urmatoarea configuratie:
Sistem de operare: Windows Vista Business x64
Placa de bază: DFI LanParty UT 790FX-M2R
Procesor: AMD Phenom x4 9850 BE
Memorie: Corsair Dominator 2x2GB PC8500
Placa video: MSI R4870 T2D512 OC
Unităţi de stocare: Maxtor 320GB
Unităţi optice: N/A
Placă de sunet: Bernstein / Realtek ALC888/1200
Sistem audio: Technics SA-EX120 / SB-T100
Sursă: Corsair TX750
Carcasă: IKEA MALM (... modificata)
Monitor:
Fujitsu Siemens L22W
A fost un proiect mai special la care am lucrat impreuna cu fratele meu timp de 2 saptamani. In acest timp am avut parte de mai mutle momente speciale dintre care as dori sa amintesc excursia noastra la Constanta (noi fiind din baia mare) dupa placa de baza caci altundeva nu se gasea
Totul a inceput de la o discutie in timp ce beam cafeaua de dimineata unde am decis ca suntem nemultumiti cu performantele carcaselor ATX. Asa ca am decis sa ne construim propria carcasa, tot proiectul gravitand in jurul a doua idei: placa de baza sa fie asezata pe orizontala si carcasa sa poata fi integrata mobila living-ului.
Am tras o fuga pana la IKEA si am gasit cobaiul nostru:
A urmat scoaterea colectiei XPC din biblioteca si rasfoirea lor in cautarea candidatiilor perfecti pentru viitorul nostru sistem.
Precum se poate citi mai sus, am ales o platforma AMD Spider (fiind fan inraiti ... AMD rulz

)
Dupa o perioada lunga de planuire si desene mai mult sau mai putin tehnice, Comoda cumparata de la IKEA a trecut printr-o serie de "imbunatatiri" ... doua gauri circulare cu diametru de 20cm au aparaut pe ambele laterale a comodei, doua seratrea s-au transformat in unul singur "supraetajat", etc.... Praktiker devenise micul dejun pentru noi. Intr-un final, comoda a devenit o carcasa veritabila de calculator:
Faptul ca am ales sitemul de racire pentru procesor Thermalright IFX-14 nu ne-a facut treaba mai usoara ... chiar din contra, a durat cam 4 ore pana am instalat tot sistemul de racire
A urmat placa video care cu greu dorea sa ramana in socket fiind nevoiti sa montam o sinie de Aluminiu pentru a-i oferi stabilitate

Pozarea cablurilor a fost si ea delicata tinand cont ca sursa se afla sub placa de baza, la "parter"
Intr-un final insa, proiectul nostru a fost un succes deplin. Sistemul de racire is face datoria depasind asteptarile noastre, procesorul AMD phenom X4 9850 BlackEdition in Idle sta la temperatura camerei (21-25 °C) iar in full load nu depaseste 36°C iar placa video rar depaseste 70°C ( am fost nevoit insa sa maresc turatia coolerului la 3200 rpm (47%) ... nivelul de zgomot fiind acceptabil la aceasta turatie. Pentru mai multe detalii legate de marirea turatiei coolerelor la placiile ATI cititi
aici )

There are 10 types of humans in this world. Those who understand binary and those who do not.
PC: PhenomX4 9850 BE @ 2900Mhz | Thermalright IFX-14 | DFI LP UT-790FX MZR | 2x2GB Corsair Dominator PC8500 | MSI R4870 OC 512 | Windows Vista Business x64