His 4850 la 100 de grade in joc.

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

alex_06

Re: His 4850 la 100 de grade in joc.

Post by alex_06 »

OCLX wrote:Loolll dar la ce va asteptati mai de la ATI decat produse pe care poti sa prajesti oua,care se strica de n ori mai repede datorita caldurii excesive pe care o dezvolta si sunt in urma cu tehnologia si nu se merta sa dai banii pe ATI.Pacat de AMD ca sa aliat cu ATI nu trebuiau sa faca asta,din pct de vedere al procesoarelor sunt f ok dar la placi video cam e nasol tare.Nici nu ofera suport cum trebue pentru produsele lor daca nici macar atat nu sunt in stare sa faca atunci va cam dati seama la ce sa va asteptati cand cumparati 1 produs ATI=sa nu te tina prea mult si asta o spun din proprie experienta care am zis ca dau 1 ban mai ieftin si tot acolo ies da de unde ca nu merită ATI decat daca ai un buget foarte restrans,dar daca ai un buget suficient ia-ti Nvidia,dai un ban dar stii ca nu ai treaba pe urma si sa nu va aud ca nu am dreptate.
Asta cu proasta calitate , sa o crezi tu :).. Intradevar sistemele de racire au fost cam proaste, dar cu un sistem de racire mai bun , nu ai nici o problema :)
Gigabyte P35-DS3L | Intel C2D E7200 2.53 Ghz| 2x2GB Mushkin Frostbyte |Gigabyte ATI Radeon HD 4850 512 MB | Sursa Sirtec HPC-430-P12S V2.2 >>> Epic song, eternal TRANCE
Asgard

Post by Asgard »

Si eu am un 4850 Gigabyte, daca modific manual turatia la ventilator, poate sa afecteze placa video cu ceva?
OCLX

Post by OCLX »

Si ce sa mai dau bani in plus pentru o racire custom?Pentru Nvidia nu am nevoe de asa ceva.
TONITO

Post by TONITO »

OCLX wrote:Si ce sa mai dau bani in plus pentru o racire custom?Pentru Nvidia nu am nevoe de asa ceva.

ai uitat de primele modele de 8800GT ? Si alea se incingeau in draci din cauza coolerului ineficient
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
crazyandreeaa

Post by crazyandreeaa »

Ok, azi am primit placa video noua.
De la http://media.photobucket.com/image/his% ... d_4850.jpg care se incingea
90 iddle/115 full load mi s-a schimbat cu alta nou nouta si anume http://www.extremepc.co.nz/images/his%204850.jpg
40 iddle/60 full load. Si vad ca isi schimba si frecventele asta noua cand e in iddle scade la 250/500mhz. !! superb!!
Deci, daca nu faceti overclocking nu vad rostul unui cooler suplimentar. Au gresit, platesc.
Take care all!
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Andreea si eu am exact primul tau his si mi se incalzeste in draci.

Cred ca o sa merg si eu sa le spun ca placa trebuie shimbata.

Tu cum ai procedat?

Doar le spui si este de ajuns, sau trebuie ca placa sa stea 2 sapt in teste?
Naruto, Bleach, One Piece and Kenichi si Judo toata viata
Alexis

Post by Alexis »

lordkarlmay sa inteleg ca ai stat pana acum cu placa in temperaturile acelea? [smilie=maniac.gif]
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
alex_06

Post by alex_06 »

Se pare ca am reusit sa mai rezolv ceva cu temperaturile astea mari :)
Solutia? CURATENIE GENERALA IN PC !!! [smilie=Victory.gif]
Dupa ce m-o apucat toti dracii ca statea in idle la 90 grade, cu turatia la 80 % , am spus GATA!! curatenie generala. Scos frumos aspiratorul si am inceput sa fac ordine ( cu mare grija, pt ca e puternic aspiratorul) , iar la placa video cel mai mult am curatat de praf palele cooler-ului, iar acu vad o oarecare schimbare ;). Am scazut turatia acum la 54 % si se pare ca nu mai am probleme ( idle 53-55 grade , full 70-80, 90 mai rar ).
Gigabyte P35-DS3L | Intel C2D E7200 2.53 Ghz| 2x2GB Mushkin Frostbyte |Gigabyte ATI Radeon HD 4850 512 MB | Sursa Sirtec HPC-430-P12S V2.2 >>> Epic song, eternal TRANCE
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Da Alexis am stat, si cred ca o sa mai stau :(.

Ca daca dureaza sa mi-o schimbe nu prea pot sa astept 2 sapt.

vad ca andreea nu a rasp sa-=mi spuna si mie cat a durat pana i-au shimbat-o.
crazyandreeaa

Post by crazyandreeaa »

Da, scuze pentru intarziere. A trebuit sa astept 10 zile oficial si fiindca am dus-o inainte cu 2 zile de paste a durat cam 3 saptamani. Deci 15 zile lucratoare. Oricum super ca s-a rezolvat. Acum nu mai stau maxim 30 secunde in meniul de la UT3 cu frica ca se restarteaza.Inainte dadeam next next...play si poate nu se reseta, dar meniul se pare ca incingea placa mai mult ca jocul in sine :)
lucky

Post by lucky »

Decat sa aruncati banii intai puneti-va niste coolere in carcasa...sau deschide carcasa sa se aeriseasca daca nu...
Infractor Periculos

Post by Infractor Periculos »

Carcasa deschisa fiind o solutie foarte eleganta... :-!
Pantsless

Post by Pantsless »

nu, dar adevarul e ca daca ai una asemanatoare unei conserve, cum era cea pe care o detineam eu pana nu demult, era o solutie chiar utila [smilie=maniac.gif]
alexwinfast wrote:PS: Sa nu aud de console modate ca fac bube...o consola modata e ca o masina cu pedale...iti bati joc de consola!
Mania vitezei ne omoara. Spune NU. Vasleste cu grija.
newbie

Post by newbie »

Chestia cu cooler cumparat separat ptr. o placa video noua este aiurea ptr. astia normali ca noi , pai la un 4850 dai 5-6 mil. pe placa si 1 mil. pe cooler mai bun , pai ajungi la GTX260/4870 cu banii astia.
merită decat daca esti pasionat de overclocking si le iei ca sa faci voltmod si experiente pe ele , sau daca esti pasionat de hardware si vrei sa ai un sistem dragut cand deschizi carcasa , stiu ca e penibil dar sunt si din astia :) .
Mai sunt si cei care au placi mai vechi cu probleme la racire si decat sa schimbe placa video mai bine da 1 mil. pe un cooler nou.
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Am vb azi cu cei de unde am cumparat-o.

Mi=au zis s-o duc la ei in service, si in 2 sapt dupa ce=o testeaza or sa=mi dea un verdict:mi-o schimba sau se repara.

asta as sfatui pe cei care au probleme cu 4850, mergeti cu ea in service, nu investiti in alta racire nu este problmea noastra ca ceva merge prost.

am platit pt un lucru bun si au obligatia de-al schimba daca el nu functioneaza in parametri normali.
Ithanium

Post by Ithanium »

newbie wrote:Chestia cu cooler cumparat separat ptr. o placa video noua este aiurea ptr. astia normali ca noi , pai la un 4850 dai 5-6 mil. pe placa si 1 mil. pe cooler mai bun , pai ajungi la GTX260/4870 cu banii astia.
merită decat daca esti pasionat de overclocking si le iei ca sa faci voltmod si experiente pe ele , sau daca esti pasionat de hardware si vrei sa ai un sistem dragut cand deschizi carcasa , stiu ca e penibil dar sunt si din astia :) .
Mai sunt si cei care au placi mai vechi cu probleme la racire si decat sa schimbe placa video mai bine da 1 mil. pe un cooler nou.

Total incorect. Overclocking-ul la placa video nu creste performantele atat de mult ca la un procesor. Iar legat de costuri...producatorii economisesc de unde pot pentru a scoate placi cat mai ieftine, iar cel mai usor e la cooler. Concret, un MSI 9600GT cu cooler Zalman "din fabrica" costa putin mai mult decat un leadtek 9800gt. Coolerele astea sunt asa la limita, adica sunt eficiente atat cat sa nu crape placa video (in general :D ) iar de zgomot nu mai vorbesc.
Deci nu trebuie sa fi pasionat...e suficient sa fi deranjat de modul in care decoleaza placa video atunci cand te joci. Singura problema ar fi pierderea garantiei, dar si aici e discutabil pentru ca daca iti crapa placa pui coolerul vechi si o duci la service.

Personal eu vreau sa imi cumpar un Musashi, doar ca itdirect-ul nu mai are pe stoc. Cei care sunteti indecisi intre musashi si accelero twin turbo as zice sa luati musashi, e mai zvelt iar ventilatoarele sunt de 120mm.
Si oarecum un test comparativ: http://www.overclockersclub.com/reviews ... urbo/5.htm vs http://www.overclockersclub.com/reviews/musashi/4.htm
SpeeDy^X2^

Post by SpeeDy^X2^ »

Am avut eu musashi pe hd4850 si aveam 32-35 grade in idle si 52load in jocuri.Merita toti banii cooleru' e dual slot, foarte silentios,are radiatoare bune in pachet care se lipesc cum trebe.Un cooler de nota 10 dupa parerea mea. [smilie=Thumbs-Up.gif]
[smilie=Nice-try.gif]
darco_2

Post by darco_2 »

prefer sa mai dau 1 mil pe o racire decat sa stau luni de zile pana imi testeaza si retesteaza magazinul placa video in speranta ca o vor schimba candva. Daca vrei ceva bun si nu vrei sa risti garantia mergi pe placile cu racirea schimbata din fabrica (fatza de made by ati), care costa si ele ceva in plus. Daca ai probleme, si implicit ghinion, sa nimeresti o placa care sta mai prost la capitolul temperaturi, incearca sa descoperi cauza( pozitionarea carcasei in birou intre doi pereti de lemn si inhisa de exemplu, neventilata, schimbata pasta termoconductoare etc.). Noi vorbim de temperaturi diferite fara ca macar sa stim conditiile in care isi tine fiecare calculatorul. Iar acele 100 grade...si ce? daca acele 100 de grade nu duc la instabilitate, ce treaba am eu cu acele grade?
=UslA= BF2 Inf. Clan Server: 194.97.167.105:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

darco nu stai luni de zile.

am sunat si au spus ca dureaza 2 sapt.

le-am spus ce problema am si au spus s=o duc in service, sper sa imi dea ceva placa timp de 2 sapt.
darco_2

Post by darco_2 »

si daca nu? pt mine pur si simplu nu merita alergatul si asteptatul. Prefer sa gasesc cauza si sa rezolv problema singur, daca se poate iar in cazul supraincalzirilor, in mare majoritate a cazurilor se poate, si inca destul de simplu. Chiar daca nu schimbi coolerul, il dai jos, ii schimbi pasta termoconductoare si vezi unde ajungi.
Alexis

Post by Alexis »

Nu inteleg de unde mentalitatea asta stau si repar eu? Cand cumperi un produs, indiferent ca e un maus infect de 10 de lei fie ca e unul foarte scump, trebuie sa mearga in specificatii iar lui lordkarlmay ii incetinea jocul, deci nu e ceva firesc. Inteleg ca pe multa lume nu-i intereseaza ca placa x are 20 de grade sau 500 in load, dar atata timp cat nu se poate juca e cu totul alta problema.
Tot citind forumurile anumitor producatori,in cazul supraincalzirilor, treaba sta asa: daca te pricepi sa schimbi tu pasta termica e ok, daca nu RMA fara discutii :thumbleft: .

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
newbie

Post by newbie »

Ithanium wrote:Total incorect. Overclocking-ul la placa video nu creste performantele atat de mult ca la un procesor.
Si unde am vorbit eu de spor de perf. ?
Ithanium wrote:Iar legat de costuri...producatorii economisesc de unde pot pentru a scoate placi cat mai ieftine, iar cel mai usor e la cooler. Concret, un MSI 9600GT cu cooler Zalman "din fabrica" costa putin mai mult decat un leadtek 9800gt. Coolerele astea sunt asa la limita, adica sunt eficiente atat cat sa nu crape placa video (in general ) iar de zgomot nu mai vorbesc.
Deci nu trebuie sa fi pasionat...e suficient sa fi deranjat de modul in care decoleaza placa video atunci cand te joci. Singura problema ar fi pierderea garantiei, dar si aici e discutabil pentru ca daca iti crapa placa pui coolerul vechi si o duci la service.
Legat de costurile producatorilor, nu prea ma intereseaza , de aceea cei care se pricep nu aleg mai niciodata un 4850 cu tabla aia , sau pe vremuri 8800gt-urile alea bomba , daca o iei dupa costurile tale si nu a producatorului ajungi la pret de alta placa video mult mai buna.
Oricum o dai nu iese bine , ca iei un 4770 si dupa aia ii schimbi cooleru cu altu = chletuiala totala mai mare cu care puteai sa iti iei o placa video mai buna cum ar fi un his 4850 cu cooleru ala schimbat si decent , iei un 4850 si vrei sa schimbi si cooleru , sa zicem 5 mil. + 1 mil. cooleru si din nou ajungi la placi video mai bune cum ar fi un 4870 de la palit care are si un cooler bun in dotare.
Cel mai bine iti iei placa video cu cooler bun deja montat pe ea ca iesi mai bine.
Si eu am stat pe ganduri cateodata sa imi iau nu stiu ce placa video si sa ii trag un cooler mai bun dar tot timpul am ajuns la concluzia ca nu merită , doar sa ai ghinionul sa nimeresti un cooler galagios si sa nu mai suporti ,asta ar fi o posibila varianta.
Hai ce mai e la Ati dar la Nvidia chiar nu ai ce schimba cooleru , de la 9800GTX in sus vad numai placi sanatoase cu coolere super bune si silentioase , sub 9800GTX depinde de brand.
darco_2

Post by darco_2 »

Alexis wrote:Nu inteleg de unde mentalitatea asta stau si repar eu? Cand cumperi un produs, indiferent ca e un maus infect de 10 de lei fie ca e unul foarte scump, trebuie sa mearga in specificatii
stau si repar daca e posibil si nu vreau sa astept dupa baieti grabiti de la service, asta era ideea si, oricum, nu toata lumea are 2 placi video sa le schimbe intre ele sau, nu orice magazin da o placa video in schimb in timp ce a ta sta in service si, atunci te intreb: decat sa stai 2 saptamani sau o luna fara comp, nu iti convine mai mult sa cauti buba(care evident e supraincalzirea) si sa incerci sa rezolvi? Evident, nu e normal sa schimbi si racirea daca nu ai nevoie de OC , sau ca placa sa se supraincalzeasca la frecv. default dar, e normal sa nu fac nimic daca am posibilitatea s-o fac?
Alexis

Post by Alexis »

Da e normal sa o duci in garantie, pentru ca in momentul cand platesti pentru placa nu te tocmesti cu ei. Cum nu toata lumea are 2 placi sa le schimbe, la fel nu toata lumea are cunostiinta sau curaj sa reaplice pasta termica.

darco_2

Post by darco_2 »

iar de acolo incep anormalitatile deoarece in momentul in care am dat o placa spre garantie si cei de acolo constata ca intradevar trebuie sa ramana acolo, sa imi inlocuiasca placa cu una noua de acelasi tip si ei sa se descurce cu rebutul. Ideea e ca daca pot sa fac ceva de ce sa ma incapatanez sa nu fac doar pt. ca asa e corect? Oricum am suferit deja de pe urma ghinionului, nu vad de ce trebuie sa mai sufar si de pe urma dezinteresului sau a neseriozitatii.
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Eu nu ma pricep sa schimb pasta si nici nu vreau sa ma pricep, nu este treaba mea.

Am platit pt un lucru si doresc sa functioneze in parametri normali, nu functioneaza merg in service cu ea.

Pt cele 2 sapt o sa primesc o placa in schimb.
darco_2

Post by darco_2 »

daca esti din cluj, da, banuiesc ca primesti si, daca nu te pricepi, normal ca nu te bagi.
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Acum vine o alta intrebare?

Ce placa pot sa cumpar de 562 de lei?

Cred ca o sa prefer acum nvidia.

PLaca mea his 4850 iara face figuri si mi se incalzeste in draci, am fost azi la Nelbo si le-am spus ca vreau sa-,mi fie schimbata placa.

NU mai pot accepta sa mi se incalzeasca in halul asta.
darco_2

Post by darco_2 »

se restarteaza pc-ul din cauza ei?
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Imi merge greu si aproape ca ar da semne ca ar vrea sa se restarteze :).
imi ajunge la peste 100 de grade.
Am jucat 20 de min dawn of war 2 si o ajuns la 106 grade.
Azi am fost la mag de unde am cumparat-o si le-am zis ca vreau banii sau alta.

Si ma gandesc sa cumpar una de la nvidia, pareri?
Merci
Alexis

Post by Alexis »

Pai foarte multe variante nu ai in banii aia. De la Nvidia ar fi doar GTS 250. Ti-as recomanda totusi GTX 260/ HD 5750/ 4890.

Cu praful cum stai prin carcasa?

newbie

Post by newbie »

Si de la Nvidia poti sa iti iei o placa care ajunge la temp. mari , ex. am vazut un GTS250 1gb de la gigabyte cu cooler-ul ala zalman , am zis ca sta rece si e buna racirea , din parti , in furmark batea spre 90C si cooler-ul ala e galagios si micut , din poze zici ca e mai mare.
darco_2

Post by darco_2 »

lordkarlmay wrote:Imi merge greu si aproape ca ar da semne ca ar vrea sa se restarteze :).
imi ajunge la peste 100 de grade.
Am jucat 20 de min dawn of war 2 si o ajuns la 106 grade.
Azi am fost la mag de unde am cumparat-o si le-am zis ca vreau banii sau alta.

Si ma gandesc sa cumpar una de la nvidia, pareri?
Merci
atata timp cat nu se restarteaza, ca ai tu niste citiri, posibil si eronate, nu inseamna ca placa e defecta(dar nu inseamna nici ca temperaturile ar fi ok). Merge greu poate si din cauza intregului sistem, detalii high, etc. Faptul ca iti merge greu jocul nu ar trebuii sa te duca cu gandul la temperatura placii video ci la detaliile utilizate
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Eu joc cod 4 la delatii medii si mi se incalzeste in draci.
Sistemul este e4500, 2giga, hdd wd, carcasa antec sonata 3.
Si mi se misca greu si calculatorul in sine, dar dupa ce ies din joc si astept cateva minute totul revine la normal(adica atunci cand temperatura la placa imi scade).

GTX 260 ar fi ok?
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

Am dus placa la nelbo si le-am zis ca doresc banii.
ACum alta problema mi-au zis ca nu pot sa-mi dea toti banii ca furnizorul lor o sa le factureze alta suma(mai mica) decat ce este pe factura.

Ce ar trebuie sa fac?
Placa mea a costa 562 de ron.
Au zis ca se poate sa-mi factureze in jur de 500 ron.
Atunci ma gandesc la o placa gts250 http://www.intend.ro/vc-leadtek-gts250-1gb-256b/ sau http://www.intend.ro/vc-gainward-gts250 ... -hdmi-dvi/ .

Cat de mare se simte in jocuri dif dintre gts250 si gtx 260?
Merci
VDtot

Post by VDtot »

Foarte mare! GTS250 sincer mi se pare %^$&&#. Nici nu exista comparatie intre GTX260 si GTS250.
Alexis

Post by Alexis »

lordkarlmay wrote:Am dus placa la nelbo si le-am zis ca doresc banii.
ACum alta problema mi-au zis ca nu pot sa-mi dea toti banii ca furnizorul lor o sa le factureze alta suma(mai mica) decat ce este pe factura.
Erm poftim? [smilie=Wonder.gif] Daca nu s-a modificat legea protectiei consumatorului de curand, stiu ca primesti banii in totalitate. Si in plus tu ai cumparat de la ei, nu de la furnizor [smilie=Nice-try.gif] .

Un GTS250 e egal cu HD4850 overall.

lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

atunci un gainward gtx260 ar fi ok?
Infractor Periculos

Post by Infractor Periculos »

lordkarlmay wrote:ACum alta problema mi-au zis ca nu pot sa-mi dea toti banii ca furnizorul lor o sa le factureze alta suma(mai mica) decat ce este pe factura.
Ce ar trebuie sa fac?
Placa mea a costa 562 de ron.
Au zis ca se poate sa-mi factureze in jur de 500 ron.
Pai normal ca furnizorul nu o sa le dea tot ce e pe factura, ca doar furnizorul nu e tampit sa returneze si adaosul comercial al magazinului. Care adaos comercial e cel mai probabil reprezentat de aia 562-500= 62 ron.
Tu ai dreptul sa ti se returneze ce e pe factura.
lordkarlmay

Post by lordkarlmay »

DECI CONCLUZIA ESTE C A NELBO ESTE o FIRMA DE C.A.C.A.T..

Degeaba am mers la protectia consumatorului pt ca eu placa o am pe firma, ca sa imi recuperez banii trebuie sa ii dau in judecata si numi permit
Le0am zis ca imi trebuie placa si au zis ca trebuie sa platesc 70 de lei pt ca au trimis-o la bucuresti si cica nu are nimic.

CIUdat dar asta este, suntem in ROMANIA si din pacate este o tara de R.A.H.A.T. asta este crudul adevar.
Post Reply