Ithanium wrote:Total incorect. Overclocking-ul la placa video nu creste performantele atat de mult ca la un procesor.
Si unde am vorbit eu de spor de perf. ?
Ithanium wrote:Iar legat de costuri...producatorii economisesc de unde pot pentru a scoate placi cat mai ieftine, iar cel mai usor e la cooler. Concret, un MSI 9600GT cu cooler Zalman "din fabrica" costa putin mai mult decat un leadtek 9800gt. Coolerele astea sunt asa la limita, adica sunt eficiente atat cat sa nu crape placa video (in general ) iar de zgomot nu mai vorbesc.
Deci nu trebuie sa fi pasionat...e suficient sa fi deranjat de modul in care decoleaza placa video atunci cand te joci. Singura problema ar fi pierderea garantiei, dar si aici e discutabil pentru ca daca iti crapa placa pui coolerul vechi si o duci la service.
Legat de costurile producatorilor, nu prea ma intereseaza , de aceea cei care se pricep nu aleg mai niciodata un 4850 cu tabla aia , sau pe vremuri 8800gt-urile alea bomba , daca o iei dupa costurile tale si nu a producatorului ajungi la pret de alta placa video mult mai buna.
Oricum o dai nu iese bine , ca iei un 4770 si dupa aia ii schimbi cooleru cu altu = chletuiala totala mai mare cu care puteai sa iti iei o placa video mai buna cum ar fi un his 4850 cu cooleru ala schimbat si decent , iei un 4850 si vrei sa schimbi si cooleru , sa zicem 5 mil. + 1 mil. cooleru si din nou ajungi la placi video mai bune cum ar fi un 4870 de la palit care are si un cooler bun in dotare.
Cel mai bine iti iei placa video cu cooler bun deja montat pe ea ca iesi mai bine.
Si eu am stat pe ganduri cateodata sa imi iau nu stiu ce placa video si sa ii trag un cooler mai bun dar tot timpul am ajuns la concluzia ca nu merită , doar sa ai ghinionul sa nimeresti un cooler galagios si sa nu mai suporti ,asta ar fi o posibila varianta.
Hai ce mai e la Ati dar la Nvidia chiar nu ai ce schimba cooleru , de la 9800GTX in sus vad numai placi sanatoase cu coolere super bune si silentioase , sub 9800GTX depinde de brand.