Alegere Cooler pentru un Desktop nou.

Discutii despre componente hardware grupate pe categorii de produse

Moderator: Moderatori

Post Reply
Dreamliner

Alegere Cooler pentru un Desktop nou.

Post by Dreamliner »

Vreau as imi fac un system si ma gandesc la o racire cat de cat acceptabila. Vreau sa pun un I7 920 si nu 950 (alegerea initiala) ca sa il trag mai sus din cand in cand. M-am gandit la un Orochi Rev B dar pe hartie nu e asa de mare ca in tutoriale pe net [smilie=maniac.gif] . Carcasa mea este un Antec Nine Hundred II pe un X58 U3DR.

O sa incapa acest calorifer acolo? Nu o sa imi obstructioneze XFX HD4890 Black Edition-ul?

Daca cunoaste cineva un cooler mai mic si mai bun, sa nu ezite :).

Mersi.
Last edited by Dreamliner on Wed Jul 22, 2009 4:03 pm, edited 1 time in total.
xxxwoodo

Re: Orochi Rev B.

Post by xxxwoodo »

Salut,
daca vrei racire buna ptr O/C, mergi pe un TRUE:

http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... html#sect0

http://forum.crazypc.ro/showthread.php?t=9661

cu un vent de 1600 r/m mi-a mers stabil pana la 5Ghz, iar temp. au ajuns la 78-79C in full maximum!

Isi merita toti banii!

Bafta si o zi buna!
Dreamliner

Post by Dreamliner »

xxxwoodo wrote:Salut,
daca vrei racire buna ptr O/C, mergi pe un TRUE:

http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... html#sect0

http://forum.crazypc.ro/showthread.php?t=9661

cu un vent de 1600 r/m mi-a mers stabil pana la 5Ghz, iar temp. au ajuns la 78-79C in full maximum!

Isi merita toti banii!

Bafta si o zi buna!

Multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt un tip care face benchmark-uri si overclock absurd. Am citit 2 zile toate review-urile online si nu am ajuns la o concluzie. Thermalright-ul e laudat dar apare Megahalems si ma pune pe ganduri ... Am urmatoarele variante ...

1. Zalman CNPS10X
2. Megahalems
3. CNPS9900 LED
4. IFX 14
5. Thermalright Ultra-120 eXtreme

Care sa il cumpar si de ce? Nu vreau raspunsuri de genul ca a mers overclocku stabil la 8 GHz si ca mere bine in bench-uri. Nu ma intereseaza sa ii dau din shurlãu in halul asta. Vreau sa stiu urmatoarele:

1. Incape in HAF 922 sau Antec Nine Hundred II
2. Nu este problema de montare pe Gigabyte U3DR sau Asus P6T
3. Nu o sa imi rupa XFX HD4890 Black Edition

orice altceva care ar putea sa imi obstructioneze asamblarea sistemului.

Multumesc.
TONITO

Re: Alegere Cooler pentru un Desktop nou.

Post by TONITO »

daca gasesti, ia fara sa stai pe ganduri Thermalright Ultra-120 eXtreme+ un cooler 12cm pe masura. Pe locul 2 ti-as recomanda un Scythe Mugen2.

1. da. Personal am vazut un Mugen2 intr-o carcasa HAF922
2. nu cred.
3. ceee? cum sa iti rupa placa video ? Sa cada pe ea?
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
Dreamliner

Post by Dreamliner »

TONITO wrote:daca gasesti, ia fara sa stai pe ganduri Thermalright Ultra-120 eXtreme+ un cooler 12cm pe masura. Pe locul 2 ti-as recomanda un Scythe Mugen2.

1. da. Personal am vazut un Mugen2 intr-o carcasa HAF922
2. nu cred.
3. ceee? cum sa iti rupa placa video ? Sa cada pe ea?

Peste tot exista warning-uri mari care spun atentie le transportat carcasa cu un asemenea cooler. Afirmatia mea se baza pe acest lucru ... sa nu oboseasca placa de baza si sa ii dea drumul :tongue3: . Am sunat la magazin si nu au decat TRUE BLACK care costa 55 de euro. Pe eBay am gasit acel Ultra-120 eXtreme de care vorbeste lumea pe aici si costa 55 de euro + 20 de euro shipping. Este acest true Black o variatie al celui eXtreme doar ca are ... material de culoare neagra [smilie=maniac.gif] sau trebuie sa dau 75 de euro pe cooler #-o ? Din cate vad trebuie sa platesc extra pe ventilatoare :(.
xxxwoodo

Post by xxxwoodo »

Dreamliner wrote: Multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt un tip care face benchmark-uri si overclock absurd. Am citit 2 zile toate review-urile online si nu am ajuns la o concluzie. Thermalright-ul e laudat dar apare Megahalems si ma pune pe ganduri ... Am urmatoarele variante ...
Iertare, dar nu ai specificat ptr ce-ti trebuie, iar eu am spus "daca":
xxxwoodo wrote:Salut,
daca vrei racire buna ptr O/C, mergi pe un TRUE
Scuzele mele!
Sa-mi fie invatare de minte sa nu ma mai bag unde nu-mi fierbe oala!

Bafta multa si numai bine!
Dreamliner

Post by Dreamliner »

Nu are rost sa te enervezi. Incearca sa intelegi ca vroiam mai mult decat

Intr-adevar e vina ta pentru ca ai generalizat si ai presupus ca nu am altceva de facut toata ziua decat sa vad cat poate procesorul pana la BSOD si sa stau cu volt metru sub perina. Nu sunt ROMAN GRUIE sa am asta ca hobby.

Se poate inchide pentru ca observ ca sa dus vremea cand Savantu dadea raspunsuri coerente,se justifica logic de ce si bineinteles era putin respect fata de cei care isi permit si nu vor sa faca ca romanu .

Apropos,
Spoiler!
joiana
de la Lausanne a mai invatat fotografie pentru ca e dea dreptul penibila pe
Spoiler!
nikonisti.
xxxwoodo

Post by xxxwoodo »

Daca nici scuzele nu-ti sunt suficente, eu unul nu mai ce sa mai spun!

Apropos, in primul meu post existau si doua teste, dar tu asteapta sfatul Savantului, poate va veni! Insa cred ca ai putea inceta cu afarmatii tendentioase, de genul :
Dreamliner wrote: Nu sunt ROMAN GRUIE sa am asta ca hobby.

Se poate inchide pentru ca observ ca sa dus vremea cand Savantu dadea raspunsuri coerente,se justifica logic de ce si bineinteles era putin respect fata de cei care isi permit si nu vor sa faca ca romanu .
Numai bine si bafta in alegerea noului tau cooler!
TheUgly

Post by TheUgly »

Uite aici un cooler interesant ,cu care s-a facut overclocking chiar la un 920 .Are si un pret pe masura elegantei.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
vionut

Post by vionut »

salutare........zicetim si mie un ventilator care sa fie bun si silentios pentu carcasa .......de preferinta ceva care sa scoata caldura din carcas si sa bace aer curat inauntru .........
[smilie=Respect.gif]
TheUgly

Post by TheUgly »

vionut wrote:.de preferinta ceva care sa scoata caldura din carcas si sa bace aer curat inauntru .........
[smilie=Respect.gif]
Ce carcasa ai ? Teoretic, in partea din fata a carcasei, langa HDD-uri ,ar trebui sa poti monta unul care sa bage aer (atentie la pozitionarea ventilatorului) ,iar in partea din spate unul care sa scoata aer (atentie la montaj).Pentru alegerea unui ventilator protrivit masori distantele dintre gauri si compari cu dimenisunile de pe situl producatorului modelului ales.
In functie de cum si unde il/le montezi scoate/scot sau baga aer.
Alege si tu Arctic Cooling , Cooler Master ,Enermax ,etc si evita Titan.
Teoretic ventilatoarele de 12 cu turatii de pana in 1200 RPM ,eventual infipte si in ceva controler sau intr-o placa de baza cu posibilitate de control al turatiei ar trebui sa-ti fie de ajutor.
Ai aici n ventilatoare -> http://www.pcgarage.ro/ventilatoare/

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
vionut

Post by vionut »

da pot sa pun si in fata si in spate .........ventilatoarele se leaga direct la sursa sau pe placa de baza ........am o sursa de 650 w
TheUgly

Post by TheUgly »

Se pot conecta pe placa de baza in conectorii dedicati sau la sursa via molex (uzual cu un adaptor la molex).
In mod normal sunt ventilatoare cu 2,3 si 4 pini(PWM).
Ce placa de baza ai sa vedem daca ai fan control ?
Ce distanta e intre gaurile de fixare in carcasa (diagonala si latura in cm).

vionut

Post by vionut »

am o placa de baza ..........Gigabyte P31-S3G .........si Sursa Corsair CMPSU-650TX 650W, ATX2.2 .........distanta pe carcasa 11 - 11.5 cm ...
vionut

Post by vionut »

salutare
am pus pe carcasa doua ventilatoare de 120 mm , unul in fata si unul in spate
au turatii reglabile , cel din spate este legat pe placa de baza si isi schimba turatia in functie de temperatura
intrebarea mea este la ce turatie sal tin pe cel din fata , asta e legat direct la sursa , are 800 - 1500 - 2000 turatii .

[smilie=Respect.gif]
Post Reply