Cooler controler???

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
illuminati

Cooler controler???

Post by illuminati »

As dori si eu sa stiu cum se numeste chestia aia care se pune in bay-ul de CD-rom si are cateva potentiometre cu care se pot modifica turatiile diferitelor ventilatoare din carcasa...Si poate aveti si cateva recomandari sau sfaturi de cumparare...Tocmai mi-am luat o carcasa Antec SLK3000 si dupa ce am izolato oarecum (am rupt un sac de aspirator si am lipit materialul ala prin diferitele "gauri" ca nu opune mare rezistenta la trecerea aerului si sper sa aiba si efect) am avut grija sa am si un air flow decent si am luat un cooler de 120 (cu leduri [smilie=maniac.gif] ....albastre [smilie=maniac.gif] ) care nu are control de turatie...vreau sa am un calc curat si silentios :tongue3: ...cer prea mult?
Imi spui sa ma duc la dracu dar n-am cum ca sunt deja acolo acum...
indianuiute

Post by indianuiute »

poate iti ie de ajutor acest articol
IL Dotore

Post by IL Dotore »

illuminati as fi curios sa vad unde ai lipit acele bucacti de sac de aspitaror... :laughing6:
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
illuminati

Post by illuminati »

Pai...pe partea interioara a fetei carcasei, pe un panol lateral sunt 2 mari gauri, una deasupra proc si una langa de dimensiuni comparabile...si cam atat dar astea sunt mari au cel putin 10-20cm patrati...trebuie sa fac o poza...
:tongue3:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Pai acele gauri un un rol si ele... iti recomand daca ai cooler pe CPU paralel cu placa de baza sa folosesti acel ducting pipe(iti va scade temperatura in full load cam cu 5'C).
EXT

Post by EXT »

Poti sa iei in considerare si Vantec Nexus NXP-205, e simplu si la obiect, fara bling-bling ... isi face treaba OK.
illuminati

Post by illuminati »

Exact asta am si facut dar din nefericire nu pot sa vad exact cu cat imi scade temp la proc pt ca senzoru da indicatii aiurea rau (9..29...99 grade :sad1: ) dar daca tin mana deasupra "gaurii" se simte cum trage mult aer...
illuminati

Post by illuminati »

Uite si pozele...nu e mare lucru...fata carcasei avea un "filtru" dar era doar o sita :d
Attachments
DSC01348.JPG
DSC01348.JPG (17.09 KiB) Viewed 242 times
DSC01349.JPG
DSC01350.JPG
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ideea in sine nu e rea(desi cam ciudata :laughing6: ) dar este destul de restrictiva pt ca acele ventilatoare nu au puterea unui aspirator, iti recomand ca macar in fata sa folosesti vechiul filtru(crede-ma se va cunoaste diferenta de air flow), iar acel ducting pipe sa il tii putin mai distantat de ventilatorul de pe CPU ca sa poate trage aer si din carcasa(pt ca cel ce vine prin hartie este clar insuficient).
Merced
Moderator

Post by Merced »

:D :D :D Il Dotore eu zic ca nu are de ce sa-si faca griji cu filtrele alea de la aspirator pentru ca sunt "Aproved by [Merced]" :D :D :D Am suflat pur si simplu printr-o bucata, si trece aerul prin ea cu foarte putin mai greu decat fara. Deci garantez eu pentru sistemul de filtrare al lui Illuminati, care era absolut necesar, la ce praf se aduna in vechea lui carcasa. Filtul ala de praf mi s-a parut o gluma... Nu prea ma prind la cat de mari sunt gaurile alea cat praf retine, asta poate daca praful vine sub forma de bulgari :P Macar e bun ca are rama aia frumoasa si se prinde bine sacul de aspirator pe el... :D Alta e problema, ca ventilatoarele de 120 sunt relativ zgomotoase si ar fi frumos un controler de turatie la ele. Ceva foarte ieftin, pana si solutia ieftina propusa de EXT, e cam scumpa pana la urma... Deci nu e nevoie de leduri, de iesiri USB, ca are deja la carcasa, pana la urma nici de display, chiar daca ar fi binevenit macar asa la misto sa mai vezi o temperatura, macar cea din carcasa. Vazusem ceva de genul asta, facut de TITAN acum mult timp intr-un XtremPC si ma gandesc ca daca as gasi ar fi ieftin, ca nu e cine stie ce marca... Daca e pana in 50 RON e ideal. Deci ajutati omul sa se aleaga si cu o modalitate decenta de a-si aduce PC-ul la tacere atunci cand e nevoie(adica cand doarme :D) ;) [smilie=Respect.gif]
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Depinde acuma si ce fel de saci de aspirator, ca la ai mei nu prea poti sufla nimic prin ei. [smilie=maniac.gif]
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nu are nimeni alta recomandare de controler d-asta de ventilatoare? :sad1: Haideti fratilor ca eu l-am pus pe om sa-si ia carcasa si i-am promis ca la final o sa fie si silentios calculatorul, macar la nevoie... Si vreau sa ma tin de promisiune... [smilie=Respect.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

fan controler-ul recomandat de gerula este cel mai ieftin de pe piata,eu mai recomand la el doar fanuri Arctic cooling modelul nou cu sistem de absorbtie vibratii,sint cele mai silentioase fanuri si nu sint scumpe deloc.
de altfel au si un senzor de temp care regleaza turatia in functie de temp ambientala,care chiar functioneaza,la 25-30 grade in carcasa fanurile nu merg la turatie maxima,nu cred ca mai au nevoie de controler.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Merced
Moderator

Post by Merced »

Mda sa zicem ca e relativ acceptabil ca pret pana la urma...:) Doua fanuri de 120 sunt deja in carcasa si s-ar putea sa mai vina unul de 90. Apropo cum se pun fanurile in controler, prin molex? Si cam cat ziceti ca duce cu livrare cu tot Akasa-ul ala?
Post Reply