The Elder Scrolls 4: Oblivion

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

unknown_humanoid

Post by unknown_humanoid »

Fratilor, am descoperit o faza de tot rasul in jocul asta!!! :d :d :d

In timp ce ma jucam cu un skelet summonat ca sa-mi cresc niste skilluri, la un moment dat am ajuns la Blunt 50 care iti da o sansa (mica ce e drept) de a dezarma inamicul cu loviturile laterale.

La un moment dat, dupa o lupta cu un skeleton am observat o mance pe jos. :laughing6:
De unde era???? :-~ eh.. de la skeletonul care o scapase din mana si tocmai ii expirase timpul, asa ca s-a intors acasa fara mance. :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Asa ca ce mi-a trecut prin cap?? [smilie=maniac.gif] Ce ar fi sa iau arma de pe jos dupa ce o scapa?? :tongue3:

Asa ca am cumparat doua vraji mai klumea de la un magician din Choroll cu Summon Skeleton Hero & Champion. Hero are deobicei Elf/Dwarven/Steel Battle Axe iar Champion are Glass/Dwarven/Steel Claymores uneori enchantuite.

Deci poti face rost de bani si arme klumea timpuriu daca ai Destruction 50+.

=D> =D> =D>
...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!
burner
Radioactiv

Post by burner »

Ce tampenie [smilie=maniac.gif] Oricum, misto descoperirea... :d
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
steelman

probleme in mages guild!!!!!!!!!!!!!

Post by steelman »

m-am blocat la un quest la mages: tre sa deschizi o usa folosind 4 vraji(1 de fire, 1 de frost si ica 4) folosite pe ceva pietre, dar nu merge. ma poate ajuta cineva daca isi mai aminteste cum se rezolva faza asta. am terminat questul principal, arena, brotherhood, thieves guild dar aici m-am blocat!!! pls
Tweek

Post by Tweek »

Spoiler!
daca e questul cand esti intr-o ruina si trebuie sa deschizi cilindrul din mijocul camerei , faci asa.
te duci si citesti fiecare inscriptie de pe placutele din coltul camerei. apoi te duci la tipul de la intrare care te trimite sus la soparlita sa iei o carte de la ea. ii dai cartea tipului si o sa-ti traduca fiecare inscriptie. o sa-ti trebuiasca o vraja de foc , una de gheata, una care fura magika si una care creste magika (in cufarul de langa tip, gasesti scroll-urile de care ai nevoie , pt furat si crescut magika ). acum, te duci langa langa turnurile de langa fiecare placuta si de acolo lovesti cilindrul cu vraja care trebuie. daca ai privi camera de deasupra trebuie sa lovesti asa (consideri camera patrat -> foc in dreapta jos, gheata in stanga jos, drain magika stanga sus, fortify magika dreapta sus ). daca dai cu vraja gresita, trunul langa care esti se activeaza si te ataca o singura data.
florin22xxl

Post by florin22xxl »

iata niste poze faine de tot din oblivion,cu toate la maxim .Cel mai mult imi place poza 1 cu lacul acela,iar cersatorul din poza 2 arata pericol(foarte detaliat)
http://putfile.com/pic.php?pic=4/10910335514.jpg&s=x11
http://putfile.com/pic.php?pic=4/10910435027.jpg&s=x11
:laughing6:
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
steelman

can't use fast travel when guard's are pursing on you!!!!!

Post by steelman »

dupa ce am terminat ultimul quest la thieves guild si am ajuns eu THE GRAY FOX nu mai pot da fast travel!!! ma poate ajuta cineva daca stie de ce????(am incercat sa arunc pe undeva helmetul ala de la gray fox, sa platesc penalitati da nu pot ca nu am nici un bounty)
Me_high

Post by Me_high »

Imi poate spune cineva va rog unde sunt save-urile jocului ? in caz ca il formatez... sa nu pierd salvarile, fac un backup.
Image
My Pc is faster than a Porsche
unknown_humanoid

Me_high wrote:Imi poate spune cineva va rog unde sunt save-urile jocului ? in caz ca il formatez... sa nu pierd salvarile, fac un backup.
C:\Documents and Settings\....\My Documents\My Games\Oblivion\Saves

---------------------------------------------------------------------

As avea cateva intrebari catre producatori care incep toatea cu:

Cum pana mea...
- se poate strica un ciocan?
- se poate repara un ciocan cu un ciocan???
- se poate repara un arc cu un ciocan? sau o armura...
- se poate ascuti o sabie cu ciocanul? nu exista pietre?
- se poate combina gheata cu focul cand creezi vraji? nu se anuleaza? si de ce daca le combini arata doar ca una dintre ele si nu se vede nici un efect combinat?
- apar sticlele din senin la prepararea potiunilor? (kestiune veke)
- poate influienta abilita de a te misca intr-o armura rezistenta armurii? Si in fond ce e ala defence? raportul vatamarii incasate??? Arma trece sau nu de stratul de protectie al armurii!
- poti sa produci o vatamare de x ori mai mare cu arcul daca te furisezi? Sageata e aceeasi, arcul e acelasi. I dont get it!
- se poate ca in Cyrodiil sa fie atat de multi barbati disparuti ale caror sotii iti cer ajutorul?
- echipamentele din mitril sunt printre cele mai ieftine din Tamriel? Nu era indestructibil (sau aproape) si foarte scump?? Nu era facut de Dwarfi? In Cyrodiil cine le face? Si Dwarven stuff din ce sunt facute? Si de unde sunt? Nu murisera demult?
- Ebonita exista in Cyrodiil? Nu e un material modern din zilele noastre??
- se poate ca gardienii sa te urmareasca la nesfarsit desi nici nu mai sunt in raza ta vizuala?? Demult!
- se poate ca AI-ul preaslavit sa fie atat de tamp si kretin??? Daca ataci un cetatean si te aperi dupa un gardian, cetateanul va da in gardian, acesta din urma va omori cetateanul iar tu esti nevinovat. :laughing6: ati incercat? poti omara toti cetatenii Cyrodiilului in felul asta. Defapt gardienii ii omoara. Sunt cei mai cretini din tot universul. :laughing6:
- se poate ca femelele Argoniene sa poarte sutien????

-------------------------------------------------------------------------

astea mi-au venit acum in minte. Poate mai aveti si voi... :d :d :d

Later edit:

CEL MAI CRETIN BUG POSIBIL DIN ISTORIA JOCURILOR!!!
- mi s-a intamplat mie!! bugul se numeste "FANTOMA GARDIANULUI".

-----------------------------------CITI ASTA CA E TARE!!!--------------------------------

M-am hotarat la un moment dat sa ma inscriu in Dark Brotherhood.
Cum am vazut un gardian calare pe drum, am pregatit cea mai devastatoare vraja din arsenal cu damage total 600 (!!!)
CHARGE!!! gardianul si calul sunt azvaliti la pamant instantaneu si morti!!!
Numai ca CEEE???? Gardianul, adica AI-ul gardianului, adica...fantoma (???) ma someaza!!! pay gold, go to prizon, rezist arest. [smilie=maniac.gif] nu aveam pe nimeni in fata...
REZIST AREST!!! zic eu. E mort da-l in pana mea!!
Asa ca m-am luptat cu ... aaa... AI-ul, adica fantoma, adica.... aa ... in timp ce mesh-ul gardianului, adica corpul, ..aaa.. era .. mort la pamant. MORT!!! adica MORT!!!
[smilie=Furious.gif]

[smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif]

cum am mai zis. Gardienii din Cyrodiil sunt cei mai cretini din univers.:puke:
Nici aia din SW nu erau mai cretini!! :d
Last edited by unknown_humanoid on Sun Apr 23, 2006 2:23 am, edited 1 time in total.
Amethyst_Eye

Post by Amethyst_Eye »

:laughing6: tare faza omule!
burner
Radioactiv

Post by burner »

Dap... de acord, gardienii sunt extrem de cretini... ex: questul de la magicieni in care trebuie sa il gasesti pe ala care ataca negustorii... ma rog... ma ataca persoana in cauza pe drum si sar battle mage-ii pe ea... o omoara... dar apare un imperial guard calare... se de frumos jos si incepe sa ii casapeasca pe aia doi si culmea ii mai si bate... battle mages my ass... m-am ofitcat si l-am macelarit si eu pe el.... porcu'.

"- se poate combina gheata cu focul cand creezi vraji? nu se anuleaza? si de ce daca le combini arata doar ca una dintre ele si nu se vede nici un efect combinat?"

-faza asta e tampita... si nu inteleg de ce, ca parca in morrowind apareau toate efectele (din cate imi amintesc)

"- echipamentele din mitril sunt printre cele mai ieftine din Tamriel? Nu era indestructibil (sau aproape) si foarte scump?? Nu era facut de Dwarfi? In Cyrodiil cine le face? Si Dwarven stuff din ce sunt facute? Si de unde sunt? Nu murisera demult?"

eh... aici depinde... nu a zis nimeni (Tolkien poate) ca mithrilu' e indistructibil si foare scump... daca astia au decis ca il poate face oricine e prob. lor... cat despre Dwarven stuff poti sa spui ca nu il fabrica nimeni, il gasesc astia prin tomb-uri si vin cu el sa il vanda :D
dexter

Post by dexter »

Mda...si armurile sunt one size-fits all , ca dwarfii din Tamriel aveau 1.70-1.90 nu ?:))
burner
Radioactiv

Post by burner »

Nuuuu... sunt magice, dwarfii fiind destepti, le-au facut in asa fel incat sa se adapteze in functie de dimensiuni purtatorului... o arta straveche pe care se pare ca o cunosc si oamenii si elfii... :P bine... asta e o problma care apare in toate RPG-urile... but... c'mon... sunt fantasy... unele detalii pot fi trecute cu privirea :D
unknown_humanoid

burner wrote:Nuuuu... sunt magice, dwarfii fiind destepti, le-au facut in asa fel incat sa se adapteze in functie de dimensiuni purtatorului... o arta straveche pe care se pare ca o cunosc si oamenii si elfii... :P bine... asta e o problma care apare in toate RPG-urile... but... c'mon... sunt fantasy... unele detalii pot fi trecute cu privirea :D
da, dar sunt prea multe kestii ilogice care distrug veridicitatea jocului si realismul. Cum am mai spus si in alte randuri, se poate vorbi de realism si in fantazy. Tine mai mult de o logica elementara si de niste fenomene existente in natura totusi. Utopismul e altceva. Nu tine cont de nimic. Cam asa e Oblivion. Deaceea Gothic 2 prezinta o lume mai interesanta.

In oblivion nu mai exista nici mister pe deasupra, nu mai exista multe kestii care erau in Morrowind...

--------------------------------------------------------

ALTA INTAMPLARE STUPIDA CU UN GARDIAN:

Trag cu arcul intr-unul calare. Incepe sa urle "HEEELP IVE BEEN ATAKED!!!" LAAAAAMEEE Gardianul cere ajutor!!!! LOOOOLL :d :d :d
Dupa care CEEE??? Se da jos de pe cal, face trei pasi si se urca la loc! [smilie=maniac.gif] Vine spre mine si zice "Stop right there criminal!!!".
Rezist Arest din nou, dupa care se da iar jos de pe cal!!!! HAHAHAHAHA!! Ce cretin!! :laughing6:

---------------------------------------------------------

Defapt producatorii acestui joc nu s-au gandit nici macar putin la aceste lucruri??
Sunt chiar asa de idioti???
Nu inteleg de ce au mai bagat cai daca nu poti face nimic cu ei. Sa fim seriosi, daca ai SPEED si ATHLETICS 100 intreci un cal!!! Pai calul alearga cu 50km/h!!!!! Un atlet la suta de metri ajunge deabia la 20km/h. E ABERANT!!!
andrei

Post by andrei »

Păi poţi să le trimiţi mail să le spui că au creat personaje "cretine".

work harder
Tweek

Post by Tweek »

sunt destule faze tampite cu paznicii oraselor.
daca sunt atacati de creeps si vrei sa-i ajuti, dupa ce ii omoara, vine la tine si te aresteaza, de parca ar fi vina ta ca a sarit wildlife-ul pe el.
sau
Spoiler!
dupa ce faci un quest pt thiefs guild , Heronimus Lex pleaca din Imperial City in Anvil.
Daca te duci si vb cu el acolo, se poarta ca orice paznic din zona, si-a uitat tot trecutul.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Poate a devenit procedeul de fabricare a mithril-ului open source.
Deocamdata eu sunt la Morrowind si ma uit ca e imens. Si era sa ma stric de ras cand eram gol pusca si imi ziceau personajele ca ce incredere ai in tine de umblii gol :P.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
calin186

Post by calin186 »

Nu inteleg de ce au mai bagat cai daca nu poti face nimic cu ei. Sa fim seriosi, daca ai SPEED si ATHLETICS 100 intreci un cal!!! Pai calul alearga cu 50km/h!!!!! Un atlet la suta de metri ajunge deabia la 20km/h. E ABERANT!!![/quote]
De fapt aleraga cu aproximativ 30 si ceva(48 parca pentru recordul mondial), dar oricum nu intrece un cal...
Multi stiu ce trebuie facut, dar numai cei priceputi o duc la indeplinire.
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Inainte de orice vreau sa mentionez ca nu fac parte dintre fanii Morrowind, ci dintre cei ai Gothic-ului.

Azi am incercat si eu Oblivion. CE PORCARIE !!!

In primul rand, jocul este puternic consolish, ceea ce te face imediat sa te temi de doua chestii: camera si control. Camera nu este o problema in Oblivion insa controlul ma facut sa ma urc pe pereti de nervi. In primul rand nu exista tasta de "scroll spells" sau "scroll weapons", ceea ce inseamna ca, ca sa poti da niste vraji, trebuie de fiecare data sa faci tab, meniu de vraji, selectat vraja dorita, tab, tasta de activare , iar daca vrei sa dai ceva de genul "shield", "summon skeleton", "fireball" una dupa cealalta...iti trece tot cheful.
Grafica este intr-adevar impresionanta insa faptul ca personajul parca patineaza atunci cand fuge, iar teaca armei este agatata in aer la aproximativ 10 cm, de corpul personajului, iar animatiile de miscare sunt cam sacadate....naspa.

Nu mai vorbesc de faza de la inceputul jocului cu moartea imparatului, cand se intoarce garda si ma vede langa cadavrul imparatului si nu numai ca nu ma suspecteaza deloc a fi chiar eu asasinul, eu, un puscarias de abia eliberat dar ma mai si crede cand ii spun ca imparatul insusi mi-a dat MIE artifactul cel mai pret din intreg regatul, mie, un puscarias de abia aliberat. CE KKT !! Who the f**k believes this hogwash ?!?

Ii dau nota 7.5 / 10. Dupa parerea mea Morrowind este mult mai bun decat jegul asta colorat frumos.

PS: Cum naiba iesi din minijocul cu Speechcraft-ul ????????????????????????????
Nu mai conteaza, l-am bagat in tomberon.
unknown_humanoid

Cho-Mag wrote: Nu mai vorbesc de faza de la inceputul jocului cu moartea imparatul, cand se intoarce garda si ma vede langa cadavrul imparatului si nu numai ca nu ma suspecteaza deloc a fi chiar eu asasinul, eu, un puscarias de abia eliberat dar ma mai si crede cand ii spun ca imparatul insusi mi-a dat MIE artifactul cel mai pret din intreg regatul, mie, un puscarias de abia aliberat. CE KKT !! Who the f**k believes this hogwash ?!? .

LOL! La asta m-am gandit si eu prima oara!!! De ce nu-i trece prin cap gardianului ca EU i-am furat amuleta regelui dupa ce l-am omorat din moment ce eram doar eu cu el in camera respactiva?????????

Dar ma repet. Gardienii sunt cretini. Cred tot ce le spune un puscarias. :d
I.R.

Post by I.R. »

Cho-Mag wrote: Inainte de orice vreau sa mentionez ca nu fac parte dintre fanii Morrowind, ci dintre cei ai Gothic-ului.

Azi am incercat si eu Oblivion. CE PORCARIE !!!

In primul rand, jocul este puternic consolish, ceea ce te face imediat sa te temi de doua chestii: camera si control. Camera nu este o problema in Oblivion insa controlul ma facut sa ma urc pe pereti de nervi. In primul rand nu exista tasta de "scroll spells" sau "scroll weapons", ceea ce inseamna ca, ca sa poti da niste vraji, trebuie de fiecare data sa faci tab, meniu de vraji, selectat vraja dorita, tab, tasta de activare , iar daca vrei sa dai ceva de genul "shield", "summon skeleton", "fireball" una dupa cealalta...iti trece tot cheful.
Grafica este intr-adevar impresionanta insa faptul ca personajul parca patineaza atunci cand fuge, iar teaca armei este agatata in aer la aproximativ 10 cm, de corpul personajului, iar animatiile de miscare sunt cam sacadate....naspa.

Nu mai vorbesc de faza de la inceputul jocului cu moartea imparatului, cand se intoarce garda si ma vede langa cadavrul imparatului si nu numai ca nu ma suspecteaza deloc a fi chiar eu asasinul, eu, un puscarias de abia eliberat dar ma mai si crede cand ii spun ca imparatul insusi mi-a dat MIE artifactul cel mai pret din intreg regatul, mie, un puscarias de abia aliberat. CE KKT !! Who the f**k believes this hogwash ?!?

Ii dau nota 7.5 / 10. Dupa parerea mea Morrowind este mult mai bun decat jegul asta colorat frumos.

PS: Cum naiba iesi din minijocul cu Speechcraft-ul ????????????????????????????
Nu mai conteaza, l-am bagat in tomberon.
[smilie=Nice-try.gif] /bonk tata
De mult,de cand erau discutii inflacarate in topicul Morrowind mi-am dat seama ca genul de oameni " Gothic rulesz and TES drules" o pot lua pe aratura rrrau de tot
burner
Radioactiv

Post by burner »

Cho-Mag wrote:In primul rand, jocul este puternic consolish, ceea ce te face imediat sa te temi de doua chestii: camera si control. Camera nu este o problema in Oblivion insa controlul ma facut sa ma urc pe pereti de nervi. In primul rand nu exista tasta de "scroll spells" sau "scroll weapons", ceea ce inseamna ca, ca sa poti da niste vraji, trebuie de fiecare data sa faci tab, meniu de vraji, selectat vraja dorita, tab, tasta de activare , iar daca vrei sa dai ceva de genul "shield", "summon skeleton", "fireball" una dupa cealalta...iti trece tot cheful.
In primul rand, poti, nu foarte mult, dar poti sa iti pui vrajile si armele pe tastele numerice.
Iar la imparat cea mai idioata faza e ca iti blocheaza controlul... super artificial momentul.. macar daca imi dadea cu o vraja de imobilizare intai or smth...
Vermilion

Post by Vermilion »

Am gasit un patch cu care Oblivionul mege si pe aceste placi video. Dar exista o problema eu nam putut downloada patchul sper ca alti o sa fie mai norocosi.

Oldblivion is a piece of software which allows pre DX9 graphics cards, such as Geforce 3, Geforce 4, Radeon 9200, to run Bethesda's Elder Scrolls: Oblivion. Oldblivion applies patches to make sure that Oblivion doesn't crash on older hardware which lacks certain new functionality and converts pixel/vertex shader 2.0 into pixel/vertex shader 1.1.

# Geforce 3 series
# Geforce 4 series
# Geforce FX 5200 series
# Geforce PCX 5300
# Geforce FX 5500
# Geforce FX 5700 series
# Radeon 9550
# Radeon 9200 series
# Radeon 9000 series
# Radeon 8500 series

Aici e linkul:
http://www.worthdownloading.com/downloa ... 85&id=7285
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Cho-Mag wrote: fac parte dintre fanii Gothic-ului.

Oblivion. CE PORCARIE !!!
La faze de genul asta nu pot sa ma gandesc decat la aia din galerii de la fotbal care stau si isi dau sanatate unii la altii doar pt ca ei nu stiu decat sa blameze ceva ce nu e al lor(pe gustul lor mai bine zis) #-o #-o #-o
Deci...stimate domn care probabil faci parte din "real gamers" care termina Ghotic2 de 5 ori pe luna :laughing6: ,iti aduc la cunostina ca Oblivion este jocul cu cea mai avansata grafica existent vreodata si pe langa asta este si un joc extraordinar de bun,din toate punctele de vedere.
Daca nu iti place,sterge jocul si mai baga un ghotic2 dar nu spune de un joc excelent ca e porcarie,te rugam frumos,pt ca sunt multi dintre noi care il apreciaza la adevarata lui valoare,adica astia mai fraieri care jucam mai mult FPS-uri si ne mai uitam din cand in cand si la grafica...
Stiu...o sa ma iei cu gameplay-ul,pt mine este ok mai mult nu ma intereseaza,joc fifa 2006 pt gameplay
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
reactorul2

Post by reactorul2 »

unknown_humanoid wrote:

LOL! La asta m-am gandit si eu prima oara!!! De ce nu-i trece prin cap gardianului ca EU i-am furat amuleta regelui dupa ce l-am omorat din moment ce eram doar eu cu el in camera respactiva?????????

Dar ma repet. Gardienii sunt cretini. Cred tot ce le spune un puscarias. :d
Pentru ca atunci cand intra tocmai te bati cu asasinul imparatului. Nu-mi spune ca l-ai omorat pe asasin pana sa intre gardianul sa te ajute, ca nu te cred. In plus, desi intradevar amuleta e la tine si gardianul poate presupune ca ai furat-o, se potoleste cand ii spui cui trebuie sa o dai si de ce - respectivul e o persoana de care nu prea aveai cum sa stii daca nu ti-ar fi spus imparatul ce si cum. Plus ca gardienii fusesera martorii discutiilor anterioare intre tine si imparat. E un pic trasa de par povestea, dar nu absurda sau complet tampita.

In fine, e doar un joc : asta inseamna ca are reguli, ca la sah. Ce, la sah se oftica multa lume ca nebunul se misca numai pe diagonala ? Nu cred. Asa si aici. Luati-l ca pe un joc cu un set de reguli, si o sa va fie mult mai usor. Daca nu va plac totusi anumite reguli, instalati moduri si jucati dupa alte reguli. Pentru cei care vor "real world, real-life NPCs", am un singur sfat : inchideti calculatorul si iesiti pe afara. Acolo e "real life", nu intr-un amarat de joc.
Tresty

Post by Tresty »

unknown_humanoid wrote: - Ebonita exista in Cyrodiil? Nu e un material modern din zilele noastre??
ebony (WOOD)
noun
a very hard dark-coloured wood of a tropical tree

Ebony se traduce prin Abanos nu Ebonita...

Restul nu ma chinui sa le mai explic pentru ca intrebarile sunt prea tembele...

Un singur sfat... nu-ti place jocul, nu-l juca, eu raman la parerea ca e un joc foarte bun, are bugurile lui, e drept, insa cine lauda asa de tare Gothic 2, poate ar trebui sa isi aminteasca de bugurile existente si acolo...
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
unknown_humanoid

Tresty wrote:
unknown_humanoid wrote: - Ebonita exista in Cyrodiil? Nu e un material modern din zilele noastre??
ebony (WOOD)
noun
a very hard dark-coloured wood of a tropical tree

Ebony se traduce prin Abanos nu Ebonita...

Restul nu ma chinui sa le mai explic pentru ca intrebarile sunt prea tembele...

Un singur sfat... nu-ti place jocul, nu-l juca, eu raman la parerea ca e un joc foarte bun, are bugurile lui, e drept, insa cine lauda asa de tare Gothic 2, poate ar trebui sa isi aminteasca de bugurile existente si acolo...

Bravo! Bun argument! "nu-ti place jocul, nu-l juca". Se pare ca toti vin cu argumentul asta infantil in loc sa accepte faptul ca acest joc nu e chiar asa de grozav cum pare.

Merci pt. informatia cu Ebony. Char am cautat si nu gasisem cine stie ce informatii.
Restul intrebarilor nu sunt tembele ci firesti si nu le-am pus numai eu. Le-au pus si altii.

Si inca ceva. Nu am pretentia de la un joc sa fie realist atata timp cat nu vrea sa fie realist.
Dar la Oblivion tipii de la Bethesda au calcat in picioare o groaza de principii pe care nu le era foarte greu sa le skimbe sau sa le rezolve. Si vrea sa fie un joc fantastic realist. De ex. npc-urile au vrut sa le faca realiste (prin AI grafica, etc.). Dar cand vezi ca rad, se incrunta, iar rad, ca niste imbecili atunci cand vorbesti cu ei dispare orice senzatie de ... oricare ar fi. Nu au nici un fel de expresivitate. Sunt tampi si imbecili. Pot sa dau ex. personajele din HL2 care sunt mult mai klumea realizate.
Ideea e ca de la Morrowind nu aveam pretentia sa aiba un AI realist sau mimica fetei realista de ex. pentru ca erau ca si inexistente (aproape). Dar in Oblivion au facut aceste lucruri si le-au facut prost. Au facut prost o groaza de lucruri. Asta e.

E distractiv jocul totusi. Il joc in continuare, dar nu e atat de atractiv pe cat a fost Morrowindul. Si il joc in lipsa de altceva ca daca aparea si Ghotic 3 in acelasi timp probabil ca il abandonam deja in favoarea gothicului. Sau NVN 2. Din pacate astea apar peste 6 luni.
Multi mi-au spus ca e mai mic decat Morrowindul. Nu e, dar asa iti da senzatia. De ce?? Pentru ca are un ambient monoton format numai din paduri, dealuri si munti spre deosebire de Morrowind in care existau zone cu caracter diferit (vegetatie diferita, relief diferit, etc.)

Si in Oblivion nu exista mister! Totul e dea valma. Ruinele Aylaidiene sunt imprastiate haotic pe suprafata Cyrodiilului fara nici o logica, etc. Lumea din TES4 isi pierde farmecul cand vezi ca peste tot e lafel...

Nu cred ca daca criticam un joc trebuie sa ne inchida cineva gura cu expresii de genul "nu-ti place jocul, nu-l juca". Exista loc de mai bine cu mult peste ce s-a realizat. Poate nu toti gamerii au bagat 18 moduri ca mine ca sa indrepte oarecum situatia in care se prezinta jocul original. Dar daca e sa-l judecam exceptand modurile, jocul e un dezastru. Eu l-as fi abandonat deja si multi altii. Si credeti-ma ca asa este pt. ca stau de ceva vreme si pe forumul oficial, iar lumea nu e prea incantata de el... (doar unii - procent mai mic de 30%).
Tresty

Post by Tresty »

Sfatul meu ramane in picioare, in momentul in care nu iti face placere, nu il mai joci, decat sa ii dai uninstall si dupa aia sa umpli pagini intregi cu pareri despre cat de nasol e, mai bine nu mai intri in topicul despre jocul respectiv... ar trebui sa cercetezi ce inseamna cuvantul infantil inainte de a-l folosi...

Oricum, de ajuns cu intepaturile, un lucru care pe mine m-a deranjat tine de fondul jocului, care din pacate nu poate fi reparat printr-un patch, si anume compasul, care strica o buna parte din farmecul jocului, spre deosebire de Morrowind: acolo ti se spunea in quest "te duci inspre vest pana dai de munti, o iei la nord pana la trei piscuri in forma de ciuperci, si de acolo o iei spre sud vest pana dai de apa...". Asa, cu compasul, e mult prea banal... o tii drept si atat, unde mai e farmecul sa cauti tu locul respectiv...
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
unknown_humanoid

Tresty wrote:Oricum, de ajuns cu intepaturile, un lucru care pe mine m-a deranjat tine de fondul jocului, care din pacate nu poate fi reparat printr-un patch, si anume compasul, care strica o buna parte din farmecul jocului, spre deosebire de Morrowind: acolo ti se spunea in quest "te duci inspre vest pana dai de munti, o iei la nord pana la trei piscuri in forma de ciuperci, si de acolo o iei spre sud vest pana dai de apa...". Asa, cu compasul, e mult prea banal... o tii drept si atat, unde mai e farmecul sa cauti tu locul respectiv...
Stii ceva? Daca nu-ti place compasul nu-l mai juca !
Stiu ce inseamna infantil. Ai spus o kestie pe care toti copii de pe toate forumurile o spun cand cineva zice ca jocul lor preferat nu e frumos: "nu-l mai juca daca nu-ti placeee.." lol.

Si iti dau dreptate. Copasul asta e un rahat. Inca o alegere proasta facuta de Bethesda. Strica tot farmecul jocului. Dar in Morrowind aveai repere pe cand in Oblivion e o padure seaca cu 7 orase mari. Nu exista altceva decat ruine. Deaceea compasul devine util. pentru ca daca iti spunea sa te duci la N-V de Choroll te pierdeai prin padure fara el (ceea ce poate ca era interesant). Exista mod pt. asa ceva.
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

dap...urat din partea lor sa critice jocul sau pe cei care il joaca,in fond gusturile nu se discuta,nici mie nu mi-a placut pt ca nu e genul meu,dar n-am spus asta nimanui,l-am instalat doar de curiozitate sa vad si eu grafica mult laudata si pt ca mi-am permis detalii full chiar m-am bucurat de aceasta grafica.
mi-am "clatit" ochiul,am jucat 2 nivele dupa care am iesit din joc si-l voi lasa pt cei care adora genul.
de parca eu as putea sa va indes pe gat battlefield2 daca voua nu va place :D
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
reactorul2

Post by reactorul2 »

Anyway, a mai iesit un mod oficial, pe bani adica : Wizard's Tower. Are vreo 17 Mb; il iau si eu diseara sa vad care e smecheria cu el.

Cam asta aduce :

Located high in the Jeral Mountains of Cyrodiil away from prying eyes, this add-on makes the Wizard's Tower, Frostcrag Spire, become available. Packed with numerous useful enhancements, this structure will prove invaluable to magic-oriented characters.

Features:

* A fully detailed tower for you to explore

* A breathtaking view of Cyrodiil from the highest point
in the land

* Simple furnishings including a bed for leveling up

* An indoor botanical garden with over 130 specimens...
including Oblivion-native herbs!

* Summon Atronach Familiars that obey your commands

* Instant teleports to every Mages Guild in Cyrodiil

* New Spell and Recharge vendor in the Imperial City

* Fully upgrade the furnishings in your lair to suit your needs

* Upgrade to a fully functional Enchanting and Spellmaking station with no need to join Mages Guild

* Upgrade to a laboratory that buffs your Alchemy skill
Tweek

Post by Tweek »

poate sa-mi zice cineva unde se fac spell-uri in mage guild ? e o perasoana ? e un aparat ca la enchanting ?
unknown_humanoid

Plank wrote:poate sa-mi zice cineva unde se fac spell-uri in mage guild ? e o perasoana ? e un aparat ca la enchanting ?
Hai ca iti zic eu. Trebuie sa te inscri in Arcane University. Numai acolo poti face spell-uri la niste tablouri speciale (de comanda :laughing6:). Prima cladire din stanga. Nu poti intra in Arcane University daca nu ai recomandari de la toate guildele pt. care exista cate un quest. :thumbleft:
Tweek

Post by Tweek »

sunt in Arcane, de fapt o conduc :laughing6:
am niste subordonati atat de handicapati ...
pt
Spoiler!
misiunea cu Martin cand te trimite dupa great sigil stone ... e bine sa fi facut Aid for Bruma inainte ??
burner
Radioactiv

Post by burner »

Spoiler!
In functie de nivelul de dificultate poate sa fie chiar obligatoriu questul... normal ca e mai bine sa il ai facut... te mai ajuta si soldateii aia putin... doar ca sunt infinit de plicitsitoare Gate-urile alea... :(
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

cica harta din oblivion e mai mare decat cea din morrowind, iti vine sa crezi?
la fel ca si jocul se simte graba cu care a fost facut, scurt si banal, astea in comparatie cu cel din 2002.
Jucat insa ca primul elder scrools oblivion e excelent! [smilie=Victory.gif]
picz or it didn't happen
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Spoiler, nu citi daca inca nu ai cumparat jocul.
Spoiler!
Oblivion sucks ass hard !!
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Cho-Mag wrote:Spoiler, nu citi daca inca nu ai cumparat jocul.
Spoiler!
Oblivion sucks ass hard !!
Vrei sa lasi sportul asta ca nu e amuzant...
Oblivion e cel mai bun joc pe care l-am vz in ultimii2 ani,in afara de half-life 2,din toate punctele de vedere!
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
florin22xxl

Post by florin22xxl »

alex gusturile nu se discuta,omul crede si zice ce vrea.Acum sper ca nu te superi pe mine daca spun ca is de aceasi parere ca si el dar despre HL-2 :tongue3: i hated that game.
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
Keos

Post by Keos »

Faza asta e echivalenta cu "Prostia nu se discuta"... Face unu' pe desteptu' si zice despre un joc/film/whatever ca sucks, dupa ce altii un milion zic ce e bun, si se scuza cu "Gusturile nu se discuta"...

Si ca sa intelegeti mai bine ce zic uite <<florin22xxl>> "Esti prost". De ce ? Nu stiu, nu imi place mie cum face cu ochiul avatarul tau. Acum te rog fi de acord cu mine pentru ca gusturile nu se discuta...
There is no order...
eftos

Help !!! ma transform in vampir in OBLIVION !!

Post by eftos »

1) dupa o scurta lupta (epuizanta) cu un vampir infometat am contactat hemophilia....
am constatat cu surprindere ca pe zi ce trece puterile imi scad, nu mai pot umbla ziua, si in final ma transform in vampir.... Chestia asta nu-mi place deloc. Desi am capatat niste puteri speciale, nu-mi place ca trebuie sa calatoresc numai noaptea... si mai e si fata asta verde de broasca.... ce mai e nasol. Am gasit o vrajitoare care cica are antidotul dar trebuie sa-i aduc 5 grand soul gems in schimb... Le-as da cu placere dar nu stiu de unde sa le iau... Rog ajutor, altfel trebuie sa reiau jocul de la o salvare antica....

2) din lipsa de bani cash a trebuit sa fur un cal (el valora 1000 iar eu aveam doar 200). Calul a murit glorios in batalie.... Acum daca ma duc in orice oras de pe harta sunt arestat si bagat la inchisoare.... Cum scap de situatia asta ca este foarte enervanta....

Multumesc anticipat.
Post Reply